Vies worden mag op ModderDag bij CBS De Fontein Damwâld!

RSS feed

Deze week is het weer ModderDag. Duizenden kinderen in heel Nederland, waaronder leerlingen van groep 6/7 van CBS De Fontein in Damwâld, leren door hun handen letterlijk uit de mouwen en in de klei te steken. Tijdens ModderDag ontdekken kinderen weer wat modder is, hoe je ermee kunt werken  en hoe leuk de natuur is.

International Mud Day

Niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn actief bezig met natuur op International Mud Day. En dat is belangrijk. Want waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Lekker vies te worden? Te ervaren hoe je kan leren door met je eigen handen in de moestuin te wroeten? En dat, terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert.

Ook Marjolein Staal, coördinator van NME-Centrum De Klyster van de DDFK-gemeenten vindt ModderDag een goed initiatief: ‘Wij doen graag mee met de ModderDag en hebben een gastles ontwikkeld voor het basisonderwijs waarin leerlingen van klei, modder, water en bloemzaad zaadbommen gaan kneden.”

Lekker aanmodderen

In 2013 is ModderDag voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vorig jaar deden in Nederland 125.000 kinderen mee. Dit jaar doen in Noordoost Fryslân de NME-Centra voor het eerst mee. In alle 6 zes gemeenten krijgt een school een gastles over de Bij aangeboden, waarin de kinderen ook zelf de handen uit de mouwen steken en met hun blote handen zaadbommen gaan kneden van modder, klei, water en bijvriendelijk zaad.

Modder kneden Peke en Siske maken bommenModderdag hand van kind met modder en hartje